Бонусот е главно „оружје“ на обложувалниците, бидејќи тие само со атрактивен бонус за кладење би привлекле нови корисници. Има повеќе видови на бонуси за кладење. Се разбира дека побрзо ќе изберете обложувалница која нуди бонус за добредојде отколку обложувалница која го нема овој вид на бонус.

Најчесто достапен е бонус за онлајн кладење, додека во локалните обложувалници неможете да сретнете бонуси кои ви ги дуплираат средствата за обложување.

Постојат повеќе видови на бонус за кладилници и тоа:

  • Добредојде бонус – Welcome Bonus
  • Бонус на депозит – Deposit Bonus
  • Бонус без депозит – No Deposit Bonus
  • Бесплатни средства за кладење – Free Bet
  • ВИП/Повраток на средства – VIP/Cash Back

Подолу во овој текст ќе се потрудиме накратко да ви објаснеме што практично значат овие бонуси и на кој начин фунцкионираат.

Добредојде бонус за кладилници (Welcome Bonus)

Од сите видови на бонуси овој е веројатно најатрактивен. Бонусот за добредојде или како што го нарекуваат странски обложувалници Welcome Bonus е најчест вид на бонус за кладилници и со тоа се обидуваат да привлечат што повеќе нови играчи да се регистрираат кај нив. Овој бонус се однесува исклучително на играчите кои за прв пат ќе направат регистрација во некоја онлајн кладилница, а доколку сте некогаш веќе регистрирани на нивниот сајт, за жал нема да имате право да го остварите овој вид на бонус, бидејќи има одреден рок на траење.

Бонус за кладилница 2020 - Бонус за добредојде
Бонус за добредојде

Најдобриот бонус за добредојде е 100%. Во некои обложувалници овој бонус има процент на 25% или 50%, но најдобрата понуда е 100%. Доколку сретнете 200% или 500%, тоа најчесто бара голем обрт, па затоа како што и погоре напишавме внимавајте на условите и правилата за користење. Покрај процентот, најчесто вредноста на овој бонус се движи од 100 до 150 евра или пак доколку е наменет за нови играчи во вид на бесплатни средства за обложување, тогаш сумата е значително помала, околу 25-30 евра, но не бара апсолутно никакви услови за исполнување. Едноставно се регистрирате, депонирате, правите обрт и тоа е тоа, бонусот е веќе ваш.

Видови бонуси за добредојде

Светски познатите обложувалници буквално се натпреваруваат кој ќе даде подобар бонус. Во моментов ако ги земеме во предвид познатите обложувалници највисоката вредност за бонусот за добредојде е во 22Bet и изнесува 100% до 122 евра.

На пример правите депозит од 100 евра и добивате 100% плус, односно уште 100 евра од обложувалницата. Се разбира ако направите 200 евра депозит, бонусот ќе биде повторно 100 евра бидејќи максимумот на таа понуда е 100 евра.

Постојат и обложувалници како Bet365 кои нудат 100% бонус до 25 евра за нови играчи. Да, оваа вредност е мала, но откако ќе направите депозит и ќе го изиграте, добивате 25 евра. Тие 25 евра ги ставате на што сакате и во случај на добивка влогот од бонусот ви се одземе, а добивката може да си ја повлечете. Тоа подразбира минимални услови за исполнување, па може да го вброиме во подобрите бонуси.

И погоре кажавме дека има многу обложувалници кои не нудат никакви бонуси за нови играчи, поточно немаат бонус за добредојде (Welcome Bonus), но сепак имаат високи и стабилни квоти, квалитетни опции за кладење итн.

Дефинитивно добредојде бонус за кладилници (Welcome Bonus) е најпознатата промоција која ја има скоро во сите онлајн обложувалници обложувалници.

Бонус на депозит (Deposit Bonus)

Обично овој вид на бонус се однесува на сите корисници без разлика дали се нови или постоечки. Oвој бонус е наменет за сите што сакаат да направат депозит. Обично процентот на овој вид на бонус е околу 50%, а сведоци сме дека во два дена од неделата во 1xBet, поточно во Петок и Среда се нуди 100% бонус на вашата уплата. Се што треба да направите е да депонирате во петок, а на тој начин станувате квалификувани за бонус и во среда.

Бонус на депозит (Deposit Bonus) обично има прифатливи услови за исполнување. Конкретно во 1xBet треба да го изиграте три пати во рамките на комбинациски облог со три натпревари и минимален коефициент од 1.35. Искрено овие правила и не се толку тешки за исполнување.

Reload бонус

Reload бонусот е многу сличен на бонусот за добредојде во кладилниците. Тие обично се даваат во помал процент (помалку од 100%) и се наменети за постоечките корисници. Так на пример, може да сретнете Happy Hour каде што ако направите депозит во тој временски рок, истата сума ќе ви се зголеми за 30%.

Накратко Reload бонус се средства кои му се нудат на играчите кои веќе направиле депозит во минатото, односно reload бонус е начин за да се наградат лојалните корисници кои активно ја користат нивната страна.

Бонус без депозит (No Deposit Bonus)

Кога станува збор за бонус без депозит нема што многу да се кажува. Во самиот наслов е напишано. Добивате бонус само што ќе се регистрирате. Е сега, нормално дека не може одма да ги повлечете парите, туку ќе треба да ги изграте во најмала рака барем еднаш.

Освен тоа, обложувалниците се штитат на тој начин што овој бонус е дозволен за еден член по семејство, поточно за една регистрација од една IP адреса. Доколку тоа не би било така ќе има многу регистрации за да се користат само бесплатните средства за обложување.

Промоцијата бонус без депозит (No Deposit Bonus) ретко може да се сретне, токму поради тоа што има многу луѓе кои на секој можен начин се трудат да го злоупотребат, па затоа во понудата на обложувалниците е изоставен.

Бонусите без депозит обично имаат тенденција да доаѓаат со повисоки и покомплицирани услови за обложување за разлика од другите типови на бонуси. Ова е затоа што кладилниците сакаат да ги задржат играчите подолго, наместо да ги потрошат и никогаш да не се вратат повеќе тука.

Барањата за исполнување на условите се различни во секоја обложувалница и може да варираат од х15 до х50 пати да се извртат средствата пред нивното повлекување.

Имајте на ум дека секогаш добра идеја е да ги прочитате детално условите пред да го земете бонусот.

Исто така, внимавајте при исполнување на условите дали типовите кои ги бирате се квалификувани и дали ќе ви се прифатат при обртот на средствата.

Бесплатни средства за обложување ( Free Bet )

Free Bet често се сретнува во светски познатите обложувалници. Овој вид на бонус е наменет за сите играчи. Бесплатните средства за обложување се секогаш во сопственост на обложувалница, но ви се понудени за да ги изиграте. Во случај на добивка тие се поништуваат, односно ги повлекува обложувалницата, а вас ви останува само добивката остварена со овие средства.

На пример имате 10 евра бесплатни средства за обложување и ги уплаќате на квота 4. Остварувате добивка од 40 евра, но 10 евра, поточно влогот го повлекува обложувалницата, додека останатите 30 евра ви се достапни за повлекување или за играње.

Често бесплатни средства за обложување се доделуваат и на нови корисници. Доколку изиграте прв тикет и тој биде недобитен, па обложувалницата сака да ви помогне со втора шанса и ви нуди процент од влогот во форма на бесплатни средства за обложување. Како што кажавме, овие средства се секогаш во сопственост на обложувалницата и немаат високи критериуми кои треба да се исполнат.

ВИП програми и повраток на средства (VIP/Cashback)

Кешбекот како вид на бонус се повеќе и повеќе се развива и станува дел од индустријата за онлајн кладење. За разлика од физичките обложувалници, овој повраток на средства е малку поразличен. На играчите може да им се доделуваат средства еднократно или неколку пати во текот на неделата, месецот итн.

ВИП програмите се дел од најпознатите светски обложувалници. Обично тие се составени од неколку нивоа, па во зависност од вашата активност ви се одредува нивото на кое се наоѓате. Доколку сте член на ВИП програма често тоа значи и повраток на изгубените средства на одреден процент.

Обично овој повраток се движи од 1% во најниско ниво, па дури и до 20% во највисоко ниво. Се разбира, доколку имате лош период и сте изгубиле поголема количина на средства, оваа програма би дошла одлично во тој момент.

Бонус за лојалност (Loyalty Bonus)

Бонусот за лојалност е наменет за постоечки корисници. Со овој бонус, обложувалницата сака да ве почести бидејќи сте нивни лојални корисници. Најчесто парите се во форма на бесплатни средства за обложување (Free Bet) и имаат вредност од 5 до 50 евра. Бонусот за лојалност може да го добиете доколку исполните услови, на пример седум дена последователно да уплаќате тикет со минимални едно евро, па на тој начин да добиете бонус или можеби и поголема цифра ако сето тоа се однесува на месечно ниво. Како што кажавме, бонусот за лојалност е минимален, но сепак е повеќе отколку ништо.

Специјален бонус за кладилници (Special Bonus)

Овој специјален бонус за кладилници е обично наменет за посебни натпреварувања како големи фудбалски турнири, ЛШ, ЛЕ, Светски и Европски првенства, Гренд слем турнири итн. Обично вие добивате бонус доколку се обложувате на понуденото натпреварување. Често овие специјални бонуси се атрактивни и се од голема корист за играчите.

Комбо бонус за кладилници (Combo Bonus)

Комбо бонусот важи за сите корисници и е наменет за тикети со повеќе натпревари. Практично тоа значи дека колку повеќе натпревари на тикетот, толку повеќе ви се зголемува можната добивка. Овој бонус е во вредност од 3% до неверојатни 1000% во зависност од обложувалницата.

Бонус за мобилно обложување

Самиот наслов кажува што значи овој бонус. Наменет е за сите корисници кои ќе ја користат обложувалницата преку мобилен телефон. Иако овој вид на бонус се наоѓа многу ретко, сепак постои.

Бонус за кладилница 2020 - Мобилно обложување
Бонус за кладилници 2021 – Мобилно обложување

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*